Naujienos

Projektas „Srutų rūgštinimo technologijos Baltijos jūros regione“ pasiekė finišo tiesiąją

  2019-02-20

Trejus metus vykęs ir 17-ika organizacijų iš 8 Baltijos valstybių bendrai veiklai apjungęs projektas „Srutų rūgštinimo technologijos Baltijos jūros regione“  (angl. Baltic Slurry Acidification, BSA) pasiekė finišo tiesiąją – vasario 12–14 d. Juveskiulėje (Jyväskylä),  Suomijoje,  vykusioje tarptautinėje konferencijoje „Maisto medžiagų perdirbimas žemės ūkyje ir Baltijos jūros būklė“ pristatyti projekto veiklos rezultatai ir rekomendacijos dėl technologijų taikymo ūkiams. Projektą numatyta baigti  šių metų kovą.

Projekto tema – rūgštintų srutų naudojimas, siekiant mažinti azoto emisiją, – nauja technologija visoms Baltijos šalims, todėl šio projekto partnerių veikla apėmė daug veiklos sričių: nuo galimybių studijų, įgyvendintų investicijų, technologijos bandymų laukuose, technologijos naudos tyrimų, plėtros galimybių, SSGG analizių iki viešinimo renginių.  Galime drąsiai teigti, kad trejus metus trukusi veikla išgarsino projektą  tarp ūkininkų ir mokslininkų, padarė jį atpažįstamą savo tematika ir suteikė postūmį diskusijoms dėl tokių technologijų naudojimo ateityje.

Kai kurių projekto partnerių klausiame, kokie buvo didžiausi iššūkiai, kuo norėtų pasidžiaugti ir kaip jie vertina projekto veiklą.

Lietuvos delegacija (iš kairės): LŽŪKT Technologinių paslaugų skyriaus vadovas Rimas Magyla, vyr. redaktorė  Ramunė Sutkevičienė, LSMU Veterinarijos akademijos Gyvulininkystės instituto mokslininkas dr. A. Šiukščius, LŽŪKT Inovacijų ir plėtros skyriaus vadovė dr. Gintarė Kučinskienė, Žemės ūkio ministerijos Augalininkystės ir agrarinės aplinkosaugos skyriaus patarėjas Zigmas Medingis, LŽŪKT forografas-vaizdo operatorius Egidijus Vilkevičius

Daugiau skaitykite čia.